Ers Kungliga Höghet Westling

image6

Såg nyss SVT:s dokumentär "Ers Kungliga Höghet Westling" och hoppades få se någonting nytt och smaskigt om konflikten mellan Westling och Kungen och om vem Daniel egentligen är och vad han sysslar med. Lockades av att jag hört att Kungahuset försökt stoppa dokumentären. Men det var som vanligt väldigt slätstruket och förutsägbart. En massa gamla dammiga arkivbilder och talking heads. Inget nytt. Men det var lite underhållande att se den gamle fisförnäme adels-stofilen Ancarcrona försöka diplomatiskt förklara varför det inte passar sig att en icke-överklassperson ska få gifta in sig i hovet.

Alla säger att Daniel är så "vanlig" som kommer från Ockelbo. Men ingen berättar hur vanlig han är. Jag undrar fortfarande var hans föräldrar jobbar med och om dom är fattiga eller rika. Jag menar, man kan väl ha pengar fast man bor på en liten ort i Sverige? Om hans pappa driver ett sågverk eller ett skogsbolag eller nåt kan han ju vara rik. Varför är det ingen som berättar mer exakt vad det är för omständigheter han kommer från? När det är det som är så intressant för alla. Eller vet alla redan det och är det bara jag av alla i hela Sverige som har missat det?

Jag menar, det är ju en väldig skillnad på att vara storbonde, skogsägare eller nåt eller att vara taxichaufför eller jobba på lokala macken.. Vem är Daniel Westling och varför fick vi inte veta det i en dokumentär som utger sig för att handla om honom?

Den där republikanska föreningen verkar ju vara dom enda i det här landet som har vettiga åsikter om kungahuset - nämligen att det ska avskaffas så fort det bara är möjligt. Det är ju helt sjukt att man ska kunna ärva en titel utan att behöva göra rätt för den på något sätt. Kyrkan har vi skilt från staten. Nu är det dags att vi även skiljer kungahuset från staten och förpassar Bernadotterna till historieböckerna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0